TRYN’s Rock

14 september 2019 is het zover: de zevende editie van Tryn’s Rock. Het festival vol talentvolle muzikanten zorgt samen met aansprekende acts uit de regio voor een gezellig evenement voor jong en oud. Een geliefd festival waar mensen uit een groeiend gebied graag naar toe gaan, maar waar iedereen ook graag aan meewerkt. Tryn’s Rock verbindt!

  • Volgende editie14/09/2019, 14:00
  • LocatieIJsbaanterrein, Canterlandseweg Gytsjerk
  • EntreeTot 18 jaar: € 2,00, 18 jaar en ouder: € 5,00

Omdat in de krant stond dat Gytsjerk cultureel zou doodbloeden, werd Tryn’s Rock geboren. En hoewel het maar één activiteit is, maakt het álles goed. Tryn’s Rock brengt op de dag zelf meer dan duizend mensen op de been, maar in de aanloop naar het festival zie je pas echt waar de Trynwâlden voor staan. Naast de gemeente en de provincie draagt vrijwel elk bedrijf zijn steentje bij. En ook particulieren maken graag een bijdrage over om dit mooie feest voor de toekomst te behouden.

‘Tryn’s Rock is ontstaan doordat mijn dochter met vrienden erg actief was met muziek maken’, zegt organisator Eeuwe de Vries. Hij vond dat ze een podium verdienden en klopte eerst aan bij café Moarkswâl in Aldtsjerk. Daar organiseerde hij een aantal leuke muziekavonden. Toen hij het bewuste bericht in de krant las, trok De Vries de stoute schoenen aan en organiseerde op het ijsbaanterrein de eerste editie van Tryn’s Rock.

Hij had naar eigen zeggen geluk met een leuk aantal bedrijven die wilden sponsoren en een groep enthousiaste vrijwilligers. ‘Met Tryn’s Rock wil ik bands uit eigen regio een podium bieden, gecombineerd met acts van iets verder weg.’ Op de eerste editie kwamen al zevenhonderd bezoekers en een jaar later ging de teller over de duizend.

Geen wonder, want de line-up is mooi en afwisselend, het is een familiefeest, dus jong en oud kan mee en de drempel wordt nog lager door de gratis entree! Hoe dat kan? Door de inzet van vrijwilligers en de steun van alle sponsors natuurlijk. En daarmee is het doel gehaald: een verbindend, familiair en gezellig festival vóór, dóór en met Trynwâlden.

Partners
Hoofdsponsors
Sponsors
Vragen of meer informatie?